Какво трябва да знаем за керамичната преса за коса

Безспорно една от най-добрите помощници на всяка дама е нейната преса за коса.
В старанието ни ежедневно да се погрижим за добрата си визия тя е неизменна част. Но на пазара има много модели и изборът е изключително труден. На първо място се информирайте и сравнете различните варианти, преди да направите тази инвестиция.

Използването на преса за косата изглежда лесно, но ако не се спазват някои правила може лесно да отслабим косъма, да нарушим структурата му и да се окажем със сухи и цъфтящи краища.
Ето защо е важно да познаваме добре пресата си за коса.

С помощта на пресата за коса безспорно може да се постигне заветната права и гладка коса, за която си мечтаят милиони жени по света. И въпреки че съвременните преси със сигурност са по-щадящи от тези, които сме виждали преди години, неправилната им употреба и злоупотребяването с тях неизменно се отразява неблагоприятно на здравето на косата.

Как да направим перфектните къдрици?

Най-важното правило за създаване на къдрици – чиста и добре изсушена коса.
Влажна или мокра коса не е добре да се къдри с топлинни уреди!
Преди да използвате преса, маша или термо-ролки, измийте косата, добре я подсушете и нанесете продукт за термозащита.

Ето два начина, по които може да излеждате страхотно:

Класически вълни – Хващаме кичур коса и минаваме в корена, за да загладим. След това поставяме пресата по диагонал, завъратме на 90 градуса и спускаме надолу, но не до самия връх на косата – него оставяме прав.

Естествени вълни – Този вид къдрици изглежда супер естествено. Хващате кичур коса заглаждате в корена, след това поставяте по диагонал, завъртате на 90 градуса навътре и изтегляте. На втората една трета от косата завъртате навън и изтегляте. Третата последна част от косата завъртате отново навътре и изтегляте.

Коя преса за коса препоръчваме ние?

Несъмнено отговара е един – iSoHeat керамична преса за коса.
Плочите са с керамично покритие, които разпределят равномерно топлината от нагревателите на пресата. По този начин се гарантира правилното „изпичане“ на косъма, без структурата му да бъде повредена.
Технология – 30S HeatUP – постоянно затоплени плочи. С четири степени на температурата, изключително бързо равномерно загряване по цялата плочка.
Останалите части от пресата остават не-горещи, това е важно, защото много от пресите пренасят температурата и върху самата повърхност на пресата, което води до изстиване на самите плочи и тяхното неравномерно затопляне, също така може да се изгорите!

Друго предимство на пресите с керамично покритие е, че равномерно разпределената температура, улеснявате плъзгането на плочите по всеки кичур коса.
Това без съмнение води до по-малко повторения върху един и същи участък от косата ви.
Още едно доказателство за това, колко щадящи са тези професионални преси за коса. Също така поддържа до 87% здравината на косата, запазва до 70% хидратацията, намалява обема и статичното електричество и е подходяща за всеки тип коса.