Лечебна акупресурна постелка – Естествен път към здравето

omo bg lechebna akupresurna postelka s vuzglavnica 01

Акупресурата е древна китайска практика, която се основава на натиск върху определени точки на тялото с цел облекчаване на болка и стимулиране на самоизцелението. В последните години, тази техника намира ново приложение в съвременния свят чрез лечебните акупресурни постелки и възглавници. Тези продукти стават все по-популярни сред хората, които търсят естествени методи за облекчаване на стреса, подобряване на съня и справяне с различни болежки.

Какво представлява акупресурната постелка?

Акупресурната постелка + възглавница (ПОДАРЪК) е комплект, съставен от постелка и възглавница, покрити с хиляди малки шипчета, наричани „стимулиращи дискове“. Тези дискове са разположени така, че да се прилагат на определени точки от тялото, когато човек легне или се облегне на постелката и възглавницата. Основната идея е, че натискът от тези шипчета стимулира кръвообращението и освобождаването на ендорфини – естествените болкоуспокояващи хормони на тялото.

Ползи от използването на акупресурна постелка

Облекчаване на болка и мускулно напрежение: Много потребители споделят, че редовното използване на акупресурната постелка помага за облекчаване на хронични болки в гърба, шията и раменете. Натискът върху определени точки на тялото може да помогне за отпускане на напрегнати мускули и намаляване на възпаленията.

Подобряване на кръвообращението: Шипчетата на постелката стимулират кръвообращението, което помага за по-доброто снабдяване на клетките с кислород и хранителни вещества. Това може да ускори процеса на възстановяване след физическо натоварване и да подобри общото здравословно състояние.

Намаляване на стреса и тревожността: Акупресурната постелка може да действа като средство за релаксация. Когато лежите върху нея, се освобождават ендорфини и окситоцин, които допринасят за чувството на спокойствие и благополучие.

Подобряване на съня: Редовното използване на постелката преди лягане може да помогне за по-бързо заспиване и по-дълбок сън. Намаляването на мускулното напрежение и стреса преди лягане е ключово за качествения сън.

Стимулиране на лимфната система: Лимфната система играе важна роля в имунната функция и детоксикацията на организма. Стимулирането на кръвообращението и лимфния поток чрез акупресурната постелка може да помогне за по-ефективното премахване на токсини от тялото.

Как да използвате акупресурната постелка и възглавница?

Започнете бавно: Ако ви е за първи път, започнете с кратки сесии от 5-10 минути и постепенно увеличавайте времето до 20-40 минути.

Използвайте тънка дреха: В началото може да използвате тънка тениска или кърпа, за да намалите интензивността на натиска. С времето можете да преминете към директен контакт с кожата за по-ефективна стимулация.

Релаксирайте: Легнете върху постелката и се опитайте да се отпуснете. Дишайте дълбоко и равномерно. Постелката може да се използва на различни части на тялото – гръб, крака, ръце.

Регулярност: За постигане на най-добри резултати, използвайте акупресурната постелка редовно, поне няколко пъти седмично.

Акупресурната постелка е иновативен продукт, който комбинира древните принципи на акупресурата с удобството на съвременния живот. Тя предлага естествен и ефективен начин за облекчаване на болка, намаляване на стреса и подобряване на общото здравословно състояние.

Независимо дали търсите начин да се справите с хронична болка или просто искате да подобрите качеството на съня си, акупресурната постелка може да бъде ценен помощник във вашето ежедневие.

Лечебна акупресурна постелка с възглавница

65.00 лв.

Много ефективна лечебна постелка за домашни условия, помага при болки в гърба, врата, стрес и умора!ПОДАРЪК: Възглавничка