ОБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА ЕЛЕКТРОНЕН МАГАЗИН OMO.BG

  1. ПРЕДМЕТ
    Настоящите общи условия са предназначени за регулиране на отношенията между OMO.BG, наричано по-долу за краткост ДОСТАВЧИК, и клиентите, наричани по-долу ПОЛЗВАТЕЛИ, на електронния магазин OMO.BG.
  2. ДАННИ ЗА ДОСТАВЧИКА
    Информация съгласно Закона за електронната търговия и Закона за защита на потребителите:
    – Наименование на Доставчика: ОМО БЪЛГАРИЯ ЛАВЕНДЕ БГ ЕООД ЕИК 206599847
    – Данни за кореспонденция: тел: +359 895 95 58 53, допълнителни данни в секция “Зас нас / Контакти”
  3. ХАРАКТЕРИСТИКИ НА OMO.BG
    OMO.BG e електронен магазин собственост на фирма ЛАВЕНДЕ БГ ЕООД ЕИК 206599847 , достъпен на адрес в Интернет www.omo.bg, чрез който Ползвателите имат възможност да сключват договори за покупко-продажба и доставка на предлаганите от Omo.bg козметични продукти и други стоки, включително следното:
  4. Да преглеждат стоките, техните характеристики, цени и условия за доставка
    1.1. Може да има изменение в показаните изображения на сайта и техните цветове, касащие настройки и модели на монитори и екрани, или технически изисквания.
  5. Да бъдат уведомявани за правата, произтичащи от закона предимно чрез интерфейса на страницата на Omo.bg в Интернет;
  6. Да сключват договори за покупко-продажба и доставка на стоките, предлагани от Omo.bg;
  7. Да извършват плащания във връзка със сключените договори с Omo.bg, съгласно поддържаните от Omo.bg начини за разплащане.
  8. Да получават информация за нови стоки, промо оферти и други, предлагани от Omo.bg;
  9. Да упражняват право на отказ от договора, сключен от разстояние за стоките, предлагани от Доставчика, за които правото на отказ от договора е приложимо;
  10. Да осъществяват достъп до настоящите общи условия;
    Ползвателите сключват договор за покупко-продажба на стоките, предлагани от Omo.bg чрез интерфейса на Доставчика, достъпен на страницата му в Интернет на адрес www.omo.bg или друго средство за комуникация от разстояние. По силата на сключения с Ползвателите договор за покупко-продажба на стоки, Доставчикът се задължава да достави и да прехвърли собствеността на Ползвателя на определените от него стоки. Ползвателите заплащат на Доставчика възнаграждение за доставените стоки съгласно условията, определени на Omo.bg и настоящите общи условия. Възнаграждението е в размер на цената на сбора на всички заявени породукти (цената за доставка е платима към съответния избран куриер), обявена от Доставчика на интернет адреса на Omo.bg.
    Доставчикът доставя заявените от Ползвателите стоки в сроковете и при условията, определени от Доставчикът на страницата на електронния магазин и съгласно настоящите общи условия. Цената за доставката се определя отделно и изрично от цената на стоките, показаната цена на сайта е с информативен характер и може да има леки разминавания, които зависят от съответния избран куреир, освен когато изрично е посочено, че е включена в цената на съответната стока.
    Ползвателят и Доставчикът се съгласяват, че всички изявления помежду им във връзка със сключването и изпълнението на договора за покупко-продажба могат да бъдат извършвани по електронен път и чрез електронни изявления по смисъла на Закона за електронния документ и електронния подпис и чл. 11 от Закона за електронната търговия. Предполага се, че електронните изявления, извършени от Ползвателите на сайта, са извършени от лицата, посочени в данните, предоставени от Ползвателя при извършване на поръчка.
  11. ТЕХНИЧЕСКИ СТЪПКИ ЗА СКЛЮЧВАНЕ НА ДОГОВОР ЗА ПОКУПКО-ПРОДАЖБА
    Ползвателите използват предимно интерфейса на страницата на Доставчика, за да сключват договори за покупко-продажба на предлаганите от Доставчика стоки в Omo.bg. Договорът се сключва на български език.
    Страна по договора с Доставчика е Ползвателят съгласно данните, предоставени при заявката за поръчка от самия него.
    Този договор се счита за сключен от момента на направата на поръчка в онлайн платформата на Ползвателя при Доставчика. Договорът за покупко-продажба на стока се счита за сключен от момента на заявяването й от Ползвателят чрез интерфейса на Доставчика и потвърждение по телефон.
    За сключването на този договор и за сключването на договора за покупко-продажба на стока, Доставчикът изрично уведомява Ползвателя по подходящ начин чрез електронни средства.
    В рамките на 24 часа от заявяване на поръчката, в работно време; от Понеделник до Петък, от 9:00 до 18:30 часа; Ползвателите получават обаждане от служител на Доставчика. С това обаждане Ползвателите ще бъдат още веднъж изрично информирани за крайната продажна цена на поръчания чрез Omo.bg продукт, включително за стойността на доставката, сроковете на доставка и за наличността на продукта, с цел избягване на всякаква неяснота или заблуждение.
    По време на телефонния разговор със служителя на Доставчика, който се е свързал с Ползвателя, последният може да се откаже от заявената чрез Omo.bg поръчка, като ясно и изрично изрази това свое желание. Отказът може да бъде направен и преди получаване на обаждането за потвърждение, пред служител на Доставчика на телефон: 0895 95 58 53.
    Условие за сключване на договора за покупко-продажба между Доставчика и Ползвателите е потвърждаването на поръчката от Ползвателя по телефон съгласно горната процедура.
    Доставчикът доставя стоките на посочения от Ползвателите адрес и не носи отговорност в случай, че посочените от Ползвателите данни са неверни или заблуждаващи.
    Ползвателите сключват договора за покупко-продажба с Доставчика по следната процедура:
  12. Извършване на поръчка на Omo.bg и предоставяне на необходимите данни.
  13. Избиране на една или повече от предлаганите стоки на Omo.bg и добавянето им към списък със стоки за покупка;
  14. Предоставяне на данни за извършване на доставката;
  15. Избор на способ и момент за плащане на цената.
  16. Потвърждение на поръчката, включително след телефонно обаждане от страна на Доставчика;
  17. ДОСТАВКА
    Стоките се доставят на получателите чрез куриерски фирми Еконт и Спиди до офис или до личен адрес на клиента. При невъзможност за връчване на пратката, ако е до адрес на получателя, не по вина на Доставчика или куриера, лицето, извършващо доставката, се обажда на посочения от клиента телефон за контакт, за да бъде уточнено от кой офис на куриера Ползвателят може да получи поръчката си или се договаря друг ден за разнос на пратката. При невъзможност за връчване на пратката не по вина на Доставчика или куриера и невъзможност да се установи контакт с Ползвателя, договорът за продажба от разстояние автоматично се прекратява.

ГАРАНЦИЯ

Гаранцията покрива производствени дефекти, които съществуват при доставянето на стоката или се проявят до две години след доставянето й, съгласно разпоредбите на чл. 31 от Закона за предоставяне на цифрово съдържание и цифрови услуги и за продажба на стоки – „ЗПЦСЦУПС“ („Законова гаранция“). Търговецът отговаря съгласно Законовата гаранция спрямо лица, имащи качеството потребител, по смисъла на §6, т.6 от Допълнителните разпоредби на ЗПЦСЦУПС – всяко физическо лице, което във връзка с договорите за предоставяне на цифрово съдържание и цифрови услуги и на договорите за продажба на стоки действа извън рамките на неговата търговска или стопанска дейност, занаят или професия или по смисъла на §13, ал.1, т.1 от Допълнителните разпоредби на Закона за защита на потребителите – всяко физическо лице, което придобива стоки или ползва услуги, които не са предназначени за извършване на търговска или професионална дейност, и всяко физическо лице, което като страна по договор по смисъла на Закона за защита на потребителите действа извън рамките на своята търговска или професионална дейност („Потребител“). Юридически лица не се възползват от гаранция.
Гаранцията се осъществява по електронен път чрез попълване на формуляр публикуван на сайта.

  1. ЗАПЛАЩАНЕ:
    Заплащането в електронен магазин omo.bg може да стане по следния начин:
    – Наложен платеж, чрез ПОЩЕНСКИ ПАРИЧЕН ПРЕВОД /ППП/ – плащане при получаване на стоката. Клиента заплаща дължимата сума на куриера при доставката, като получава разписка за пощенски паричен превод (касов бон) от куриера.
    Цената на стоките с включени всички данъци се определя от Доставчикът в сайта на Omo.bg. Стойността на пощенските, транспортните разходи нe са включени в цената на стоките. При обобщаване на цялата поръчка на Потребителя и нейното потвърждаване, начинът на плащане, доставка и изпълнение на договора се определя в настоящите общи условия, както и информацията, предоставена на Потребителя в сайта на Доставчика. Информацията е актуална към момента на визуализацията й на сайта на Доставчика на Omo.bg преди сключването на договора за покупко-продажба.
    Доставчикът задължително посочва условията за доставка на стоките в сайта на Omo.bg. Доставчикът посочва преди сключването на договора общата стойност на поръчката за всички съдържащи се в нея стоки.
    Ползвателите се съгласяват, че цялата изискуема от Закона за защита на потребителите информация може да бъде предоставяна чрез интерфейса на платформата Omo.bg или форма за контакт, чрез която може да бъде оставено съобщение.
    – Плащане с карта, чрез виртуален ПОС терминал:
    > Плащане с дебитна/ кредитна карта посредством V-pos.
    > Видове карти, които се приемат: дебитни, кредитни и бизнес карти Visa и Mastеrcard.
    > Транзакциите се осъществяват посредством програмите за сигурност MasterCard Identity check и VISA Secure.
    > От гледна точка на сигурност, максималната сума за плащане с карта е 2000 лв.
    > Не съхраняваме данни за банковите карти, използвани за плащане чрез сайта.
    > При необходимост от връщане на сума, платена с банкова карта, сумата се възстановява по картата, с която е извършено плащането.
  2. ПРАВО НА ОТКАЗ ОТ ДОГОВОРА
    (1) Потребителят има право, без да дължи обезщетение или неустойка и без да посочва причина, да се откаже от сключения договор в срок 14 дни, считано от датата на приемане на стоката чрез единния формуляр за отказ от договора, достъпен на сайта на Доставчика на адрес: https://omo.bg/terms. Информация за упражняване на правото на отказ е достъпна в настоящите общи условия.
    *Разходите за връщането на продукта са за сметка на Потребителя.
    **Ако Потребителя достигне определената сума за безплатна доставка, то при връщане на продукти, същата доставка (заплатена от Доставчика) следва да бъде удържана от сумата за връщане на Потребителя.
    За да бъде приет върнатия продукт е нужно:
    (1) Потребителят да изпрати телефонен номер, с който e направена поръчката, на формата за контакт с omo.bg, в която да посочи номера на поръчката и модела на върнатите продукти.
    (2) да изпрати продукта на Доставчика по куриер за сметка на потребителя. Доставчикът следва да получи продукта с неговите оригинални етикети, фолио и опаковка, без индикации, че стоката е била употребявана от клиента и без да е повредена по какъвто и да било начин.
    (3) Правото на отказ не се прилага в следните случаи:
  3. за доставка на продукти и аксесоари, които са с нарушена опаковка и/или които имат специфичен начин на опаковане и които след разпечатването си не могат да бъдат възстановени в предходното състояние;
  4. за доставка на стоки, изработени по поръчка на потребителя или съобразно неговите индивидуални изисквания.
  5. за доставка на стоки, които поради своето естество могат да влошат качеството си или имат кратък срок на годност.
  6. за доставка на запечатани стоки, които са разпечатани след доставката им и не могат да бъдат върнати поради съображения, свързани с хигиената или защита на здравето – козметични продукти, аксесоари използващи се заедно с козметични продукти и спално бельо.
  7. продукти в промоция, OUTLET продукти;
  8. Поставената от производителя оригинална опаковка на стоката да не е отваряна и целостта й да не е нарушена, както и да не е нарушена целостта на поставените от Доставчика защитни стикери и други означения.
    При неизпълнение на посочените условия Доставчикът запазва правото си да откаже да приеме върнатата Стока и съответно да не възстанови пълния размер на заплатените от Потребителя суми.
    (3) Когато доставчикът в платформата omo.bg не e изпълнил задълженията си за предоставяне на информация, определени в Закона за защита на потребителите, Потребителят има право да се откаже от сключения договор в срок до една година и 14 дни, считано от датата на получаване на стоката. Когато информацията е предоставена на потребителя в рамките на срока за отказ, същият започва да тече от датата на предоставянето й. Потребителят има право да отправи изявлението за отказ по този член директно пред Доставчика чрез единния формуляр за отказ от договора, достъпен на сайта на Доставчика в платформата omo.bg.
    (4) Когато Потребителят е упражнил правото си на отказ от договора от разстояние, Доставчикът възстановява всички суми, получени от потребителя, без неоправдано забавяне и не по-късно от 14 дни, считано от датата, на която е бил уведомен за решението на потребителя да се откаже от договора. Доставчикът възстановява получените суми по следните начини: като паричен превод или наложен платеж.
    (5) При упражняване на правото на отказ, разходите за връщане на доставените стоки се приспадат от сумите за възстановяване по ал. 4, освен в случаите, когато потребителят организира сам и за своя сметка връщането на стоките. Доставчикът няма задължение да възстанови допълнителните разходи за доставка на стоките, когато потребителят изрично е избрал начин на доставяне на стоките, различен от най-евтиния вид стандартна доставка, предлагана от Доставчика.
    (6) Потребителят се задължава да съхранява получените от Доставчика в платформата стоки и да осигури запазването на тяхното качество и безопасност по време на срока по ал. 1.
    (7) Потребителят може да упражни правото си на отказ от договора с Доставчика като отправи писмено изявление до Доставчика чрез стандартния формуляр за отказ от договора, достъпен на адрес ОБЩИ УСЛОВИЯ в платформата omo.bg.
    (8) Когато доставчикът в платформата omo.bg не е предложил да прибере стоките сам, той може да задържи плащането на сумите на Потребителя докато не получи стоките или докато потребителят не представи доказателство, че е изпратил стоките обратно, в зависимост от това, кое от двете се е случило по-рано.
    (10) Независимо от горните хипотези, Потребителят се задължава да върне стоката в търговски вид, който позволява последващата й продажба, освен ако разопаковането на стоката води до очевидно нарушаване на търговския вид на стоката, като но не само разрушима кутия, херметически опаковки и други сходни случаи.
    В случай на нарушен търговски вид на стоката, Доставчикът има право по своя преценка да откаже да приеме отказ от договора или да начисли на Потребителя разходи за възстановяване на стоката в търговски вид.
    (11) В случай на упражняване на правото на отказ по този член, счита се че Потребителят е упражнил и право на отказ по отношение на бонус съдържанието, принадлежащо към стоката.
    Чл. 17. (1) Срокът на доставка на стоката е в рамките на 24 часа за градове, а до села до 72 часа или по график на куриера обслужващ даденото населено място. Възможно е да има удължаване срока на доставка във връзка с празнични и почивни дни или други причини, които не зависят от Доставчика на omo.bg.
    Чл. 18. Доставчикът в платформата omo.bg се задължава да спазва всички изисквания, установени в българското законодателство относно етикетирането, рекламата и продажбата на хранителни добавки.

ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Чл. 23. (1) Събирането, съхранението и обработването на лични данни се осъществява съобразно Политиката на OMO.BG за поверителност на личните данни, която можете да достъпите тук:
(2) Въведените от Ползвателите лични данни са обект на защита по Закона за защита на личните данни и Общия регламент 2016/679 като Доставчикът ги обработва за целите и в сроковете, предвидени в Политиката за поверителност на личните данни .
(3) При съгласие на Ползвателя с Политиката за поверителност на личните данни, Ползвателят изрично потвърждава, че е съгласен Доставчикът да съхранява информация или получава достъп до информацията, съхранена в крайното устройство на Ползвателя за изчерпателно предвидените в нея цели и срокове. Ползвателят се съгласява, че Доставчикът може съхранява информация или получава достъп до информацията, съхранена в крайното устройство на Ползвателя и на други основания, посочени в Политиката за поверителност на личните данни .
(4) Ползвателят или Потребителят се съгласява, че Доставчикът на платформата omo.bg има право да изпраща по всяко време електронни съобщения към Ползвателя или Потребителя, включително и бюлетин или предложения за покупка на стоки.
(5) Ползвателят или Потребителят се съгласява, че Доставчикът на платформата omo.bg има право да събира, съхранява и обработва данни да поведението на Ползвателя или Потребителя при използването на електронния магазин на Доставчика в платформата omo.bg Ползвателят има право да възрази на съхраняването или достъпа до информацията по ал. 3 по предвидените в Политиката за поверителност на личните данни начини.

ИЗМЕНЕНИЕ И ДОСТЪП ДО ОБЩИТЕ УСЛОВИЯ
Чл. 25. (1) Настоящите общи условия могат да бъдат изменяни от Доставчика на платформата omo.bg, за което последният ще уведоми по подходящ начин всички Ползватели, които имат направена поръчка в онлайн платформата omo.bg.
(2) Доставчикът в платформата omo.bg и Ползвателят се съгласяват, че всяко допълване и изменение на тези общи условия ще има действие спрямо Ползвателя в един от следните случаи:
А) след изричното му уведомяване от Доставчика в платформата omo.bg и ако Ползвателят не заяви в предоставения му 14-дневен срок, че ги отхвърля;
Б) след публикуването им на сайта на Доставчика в платформата omo.bg и ако Ползвателят не заяви в 14-дневен срок от публикуването им, че ги отхвърля;
(3) Ползвателят се съгласява, че всички изявления на Доставчика в платформата omo.bg, във връзка с изменението на тези общи условия ще бъдат изпращани на адреса на електронната поща, посочена от Ползвателя. Ползвателят се съгласява, че електронните писма, изпратени по реда на този член не е необходимо да бъдат подписани с електронен подпис, за да имат действие спрямо него.
Чл. 26. Доставчикът публикува тези общи условия на адрес https://omo.bg/terms заедно с всички допълнения и изменения в тях.
Чл. 28. Доставчикът има право по свое усмотрение, без да отправя предизвестие и без да дължи обезщетение да прекрати едностранно договора, в случай че установи, че Ползвателят използва платформата omo.bg в нарушение на настоящите общи условия, законодателството в Република България, общоприетите нравствени норми или общоприетите правила и практика в електронната търговия.

дата на последно изменение 20.01.2023